חדשות ועדכונים

לימודי רפואה תזונתית

ההרשמה למחזור הקרוב הסתיימה!

נסיעת בודדים למכון היפוקרטס

אנשים המעוניינים לנסוע למכון היפוקרטס כבר כעת ולא לחכות לקבוצה הבאה, מוזמנים לפנות אלינו לקבלת יעוץ, הדרכה והכנה לפני הנסיעה, תמיכה אחרי + עזרה בכל תהליך הרישום


הרשמה לניוזלטר

הרשמו לניוזלטר וקבלו מידע על חידושים בתחום הבריאות, המלצות פשוטות לחיים בריאים ועדכונים על הפעילות שלנו ברחבי הארץ

דואר אלקטרוני *



8106 איש כבר נרשמו לניוזלטר! ואתם?

 




מתנה חינם לגולשי האתר
המתכון ללחם הבריאות האולטימטיבי


---------------------------------------

מתנה חינם - טבלת השוואה בין כל המקורות לאומגה 3 בטבע

אחד מתוספי התזונה החשובים ביותר למח ולמערכת החיסון


לימודי רפואה תזונתית בישראל
קורס מקיף, ייחודי ומעמיק.
ההרשמה למחזור הבא בעיצומה


לחצו לפרטים המלאים


 



ממרחים בריאים

"כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם" ( דברים ח, ג) - ממרחים בריאים

מה למרוח על הלחם? בעמוד זה מופיעים מתכונים לממרחים טבעיים, בריאים ופשוטים להכנה, כתחליף לגבינות ולממרחים תעשייתיים. ממרחים תעשייתיים מכילים ברוב המקרים שמנים לא יציבים המזיקים לבריאות. לא פעם הם גם מכילים חומרים משמרים, מייצבים וכו'. כל המתכונים בעמוד זה מורכבים מחומרי גלם בריאים בלבד. את כל הממרחים כדיא לשמור לאחר הכנתם, בכלי זכוכית. זכוכית אינה מגיבה עם המזון וכך אנו גם מונעים זליגת חומרים לא רצויים לממרח וגם מאריכים את משך הזמן בו הממרח טרי.

לפניכם מספר רעיונות בסיסיים. ניתן כמובן להרכיב ממרחים רבים נוספים ולשפר את הקיימים. מכירים ממרח טבעי נוסף? צרו קשר  ואם המתכון שלכם ימצא מתאים, נעלה אותו בשמחה לאתר, תוך מתן קרדיט לממציא המתכון.

  1. אבוקדו- פשוט למעוך אבוקדו ולמרוח על הלחם. אפשר להוסיף שמיר ובצל ירוק קצוץ.
  2. טחינה- להכין טחינה משומשום מלא נבוט בלבד. טחינה מזינה ובריאה צריכה להכיל טחינה גולמית (משומשום מלא נבוט), לימון סחוט טרי, קצת מלח, פלפל שחור, שום והרבה פטרוזיליה. לערבב ביד או בבלנדר.
  3. שמן קוקוס- ניתן פשוט למרוח אותו על הלחם. בריא מאוד, מזין, בעל תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי פטרייתיות. מסייע בהורדת כולסטרול. יש לקנות שמן קוקוס שהופק בכבישה קרה בלבד. לשמן צריך איכותי יש טעם וריח חזקים של קוקוס. במידה ואין לו- הוא הופק בתהליך שפגע בתכונותיו ואין להשתמש בשמן זה. שמן קוקוס, הינו השמן היציב ביותר בטבע לחום ולכן אידיאלי גם לטיגון ולאפיה. שמן קוקוס איכותי הופך לנוזל שקוף בטמפ' של 24 מעלות. במידה והשמן קוקוס שלכם נשאר מוצק לבן גם בימי הקיץ החמים- הוא הופק בצורה לא בריאה. כדי שהוא יהיה נח למריחה כדאי בקיץ לשמור אותו במקרר. 
  4.  חומוס תוצרת בית- יש להשרות את גרגרי החומוס 24 שעות ולאחר מכן לבשלם עד שהם רכים. לערבב בבלנדר עם טחינה גולמית (רצוי מאוד משומשום מלא נבוט), מים, קצת מלח, פלפל שחור, אפשר שום או מיץ לימון לפי הטעם (כמובן מלימון טרי שנסחט ולא ממיץ לימון משומר...). רצוי מאוד להנביט את גרגרי החומוס לפני הבישול. תהליך ההנבטה משביח את הקטניה ומגדיל את כמות הויטמינים שבה במאות אחוזים. תהליך ההנבטה גם הופך את חלבון הקטניה לזמין יותר לעיכול. 
  5. רוטב פסטו בייתי- עלי בזיליקום (מאוד רצוי שיהיו אורגניים), שמן זית (כבישה קרה, כתית מעולה), (אופציונאלי- שום), קצת מלח, פלפל שחור. לערבל בבלנדר. אפשר להוסיף אגוזי מלך או צנוברים (לא קלויים). ממרח בריא ומזין. 
  6. ממרח זעתר טבעי- האפשרות הטובה ביותר היא לקנות עלי זעתר טריים ולטחון אותם בבלנדר יחד עם שמן זית איכותי. במידה ולא מוצאים זעתר טרי, לקנות עלי זעתר מיובשים ולטחון אותם בבלנדר עם שמן זית. במידה ולא מוצאים גם עלי זעתר מיובשים, לקנות זעתר טחון ולערבב עם שמן זית, אך יש לוודא שעלי הזעתר יובשו בשמש (ולא עם חומרים כימיים וכן לוודא שהזעתר לא טוגן. כמו כן לוודא שבתערובת שאתם קונים אין שומשום קלוי ומלח לימון (מצוי מאוד ברוב תערובות הזעתר הטחון). הזעתר הטבעי שלא עבר טיגון- צבעו בהיר יותר מהזעתר שמוצאים בחנויות שברובו הוא מטוגן, מכיל מלח לימון ושאר חומרים מיותרים. כדאי מאוד לרכוש זעתר טבעי ישירות מהמגדל. זהו ממרח מהיר הכנה, טעים ומזין ביותר.
  7. ממרח חילבה- לטחון זרעי חילבה בבלנדר עם מים, קצת מיץ לימון סחוט, מלח ופלפל שחור. רצוי מאוד להנביט את זרעי החילבה לפני הטחינה שלהם. רצוי לקנות זרעי חילבה שלמים ולטחון לבד בבית ולא לקנות חילבה טחון.
  8. ממרח שקדים בייתי- משרים שקדים טבעיים במים למשך 24 שעות. לאחר מכן, מקלפים את הקליפה. מוסיפים לבלנדר יחד עם מים, לימון, קצת מלח, פלפל שחור והרי לכם ממרח מתוק ובריא. ניתן לחסוך את השריית השקדים, קילופם וטחינתם ולרכוש שקדים טחונים (כמו טחינה גולמית) ולהכין מהם את ממרח השקדים. (המוצר נקרא שקדייה ויש לוודא שהשקדים נטחנו בכבישה קרה) 
  9.   ממרח גרעיני דלעת- בבלנדר- גרעיני דלעת טבעיים (רצוי אורגניים), יחד עם מים, למיון סחוט, מעט מלח ופלפל שחור. ממרח בריא עשיר במינרלים.
  10. ממרח שיבולת שועל ועגבניות טריות- מרסקים בפומפייה מספר עגבניות טריות לקערה. מוסיפים קווקר שיבולת שועל טחון דק, קמצוץ מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף גם גרעיני דלעת טחונים. הקווקר וגרעיני הדלעת יתנו את המרקם הצמיג של ממרח. אפשר גם לערבל בבלנדר.  
  11. ממרח זיתים- לערבב בבלנדר- זיתים, שמן זית, טחינה גולמית משושמום מלא נבוט או טרום נבוט, מעט מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף שום, צנוברים טבעיים ועוד. ממרח זיתים קנוי מכיל לרוב שמן קנולה שאינו בריא וכדאי להימנע ממרחים קנויים. 
  12. ממרח עדשים- עדשים מונבטים שבושלו עד שנהיו רכים (לקבלת הנחיות הנבטה לחצו כאן), גזר מבושל (אפשר גם בצל מבושל), שמן זית, שמיר, מעט מלח ופלפל שחור. לערבב בבלנדר. ניתן לחילופין, לטגן את הגזר והבצל עם שמן קוקוס, במקום לבשלם. ניתן להוסיף גם פטרוזיליה ושום. בצורה ללא הטיגון- ממרח דל קלוריות.
  13. ממרח עגבניות מיובשות - קונים עגניות שעברו יבוש בשמש. (חוות תקוע מיבשים עגבניות בשמש) להשרות במים למספר שעות. לאחר מכן לערבב אותן בבלנדר, עם מעט מהמים שבהם הם הושרו, יחד עם שמן זית, מלח, פלפל, שום ואפשר גם מעט אגוזי מלך.
  14. ממרח ארטישטוק- מבשלים ארטישוק במים עם לימון. טוחנים את תחתיות הארטישוק במעבד מזון יחד עם שמן זית, לימון, שום, קצת מלח פלפל ומקבלים ממרח ארטישוק בריא וטעים! . תודה לתמי כהן על המתכון.
  15. חמאת צנוברים - לערבב בבלנדר כוס צנוברים לא קלויים + חצי כוס שמן קוקוס בכבישה קרה + 2 כפות שמן זית + מיץ מחצי לימון + כפית מלח ים אטלנטי + מים (רבע כוס או לפי העין). להכניס למקרר לפחות לשעתיים לפני הגשה. חמאת הצנוברים יכולה להישמר במקרר לפחות שבוע, לעיתים שבועיים. דגש- הישתמשו רק בצנוברים לא קלויים. תהליך הקליה הורס את מרבית הויטמינים וגם מייצר חומרים שחלקם חשודים כמסרטנים.
  16. ממרח פיסטוק - מצרכים: 150 גרם פיסטוק קלוף (לא קלוי!), 2 כפות שמן קוקוס כבישה קרה, מעט מלח, 2 כפות מולסה. מערבים במעבד מזון עם להב פלדה את כל הרכיבים. ניתן לנסות במקום מולסה, סירופ מייפל אורגני או סילאן תמרים או דבש (שלא חומם). מבחינה בריאותית יש עדיפות גדולה לדבש שלא חומם על פני יתר הממתיקים.  
  17. ממרח סלרי - מצרכים: חבילה של סלרי (גבעולים + עלים), מיץ מחצי לימון, 3 שיני שום, מעט שמן זית. מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים במהירות נמוכה יחסית, כדי שלא יהפך למחית. אפשר גם להוסיף מעט פטרוזיליה. 
  18. חומוס קישואים - מצרכים: 5-6 קישואים קלופים וחתוכים, 1/2 כוס טחינה גולמית (משומשום מלא נבוט או טרום נבוט), 4 שיני שום, 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי, 3 כפות שמן זית ו כפית וחצי מלח. מערבבים את כל הנ"ל במעבד מזון על לקבלת מרקם חומוס חלק. ניתן להוסיף מלמעלה זעתר או פפריקה. מתכון מרענן במיוחד. שיטה טובה לאכול קישואים חיים! תודה לשפית ה raw food שירלי בר על המתכון.
  19. חמאה טבעונית - חמאת קוקוס וצנוברים - מצרכים: 1/4 כוס צנוברים שהושרו שעתיים, 1/2 כוס שמן קוקוס, 1/4 כוס מים, 2 כפות שמן זית, כפית מיץ לימון סחוט טרי. מעט מלח. מערבבים את המרכיבים בבלנדרף מניחים במקרר ואחרי שעתיים יש לכם חמאה טבעונית טעימה ובריאה. 
  20. ממרח פלפלים -
     כ-5 גמבות גדולות.
    להניח את הגמבות על תבנית התנור (רצוי על ניר אפיה אקולוגי), כך שהקליפה כלפי מעלה. לקלות בתנור בחום של 180-200 מעלות לכחצי שעה (הכל תלוי בתנור).
    הקליפה צריכה להיות מקומטת וחרוכה מעט (אך לא שרופה!). מוציאים את הגמבות מהתנור לתוך קערת זכוכית ועוטפים אותה היטב בשקית ניילון.
    נותנים לזה לנוח חצי שעה, האדים שנכלאים יגרמו לקליפה להתקלף בקלות.
    לאחר חצי שעה הקליפה אמורה להתקלף בנגיעה קלה, אם זה לא קרה, כנראה שהגמבות יצאו מהתנור מוקדם מדי.
    במעבד מזון מרסקים את הגמבות, מוסיפים שום לפי הטעם (אנחנו אוהבים הרבה!), מלח, פלפל.
    בסוף בסוף מוסיפים מעט שמן זית איכותי ומעבדים שוב במעבד מזון.
  21. "גבינת" שום שמיר- במעבד מזון טוחנים :חצי כוס אגוזי מקדמיה (שהושרו ל-6 שעות במים בטמפרטורת החדר) + חצי כוס גרעיני חמניה (מספיק להשרות לשעתיים, באותו האופן). לאחר מכן מוסיפים מעט מים, שן שום, שמיר טרי, מלח ים טיבעי ומעבדים עד לאחידות. אפשר לשמור במקרר מקסימום 3 ימים {ניתן להכין את ה"גבינה" עם תוספות שונות של עגבניות מיובשות , זיתים וכו'}
     

    יש לכם רעיונות לממרחים בריאים נוספים?
    שלחו לנו את המתכון ל:
    matkonim@rambam-medicine.org.il

    אהבתם את העמוד? מצאתם אותו בעל תועלת? ספרו עליו לקרובים לכם.

 

הוספת תגובה

* שדה חובה
blank
Bold Italic Underline Strike Quote Insert line Bullet list Numeric list
blank
Smile Sad Huh Laugh Mad Tongue Crying Grin Wink Scared Cool Blush Unsure
blank
Captcha Audio
Refresh
blank
רשמו את האותיות:
blank
הודיעו לי על תגובות חדשות באמצעות דואר אלקטרוני.
blank
blank
blank

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים עם תנאי השימוש
של אתר המרכז לרפואת הרמב"ם
blank

תגובות

חדש | ישן
Gravatar
Henk אומר...
I'm greaftul you made the post. It's cleared the air for me.
אתמול 5:36pm
Gravatar
מיכל אפרתי אומר...
שלום וברכה לך ד"ר יוסף גיל שחר, אשמח לדעת את עמדתך בנושא הטופו והסויה.
תודה מראש
9th September 2014 8:23pm
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
תהיה על זה כתבה נפרדת.
10th September 2014 1:00pm
Gravatar
צרי אומר...
ממרח חצילים:
קולים חציל שלם על הגז/בתנור. לאחר שמתקרר קולפים אותו. לפי המרקם שרוצים קוצצים בסכין/טוחנים במעבד מזון ומוסיפים מלח ופלפל. ניתן לטחון יחד עם מעט בצל חי/ להוסיף עגבניות קצוצות/ טחינה גולמית/ שמן.
19th August 2014 4:58pm
Gravatar
מרים אומר...
דר' גיל יוסף שחר שלום. שאלתי לגבי שמן קוקוס. אתה מציין שזהו השמן הכי יציב בחום והוא טוב גם לטיגון ואפייה. ממה שקראתי, טמפ' העישון שלו היא 177 מעלות (יחסית נמוכה). כמו כן, שמן בכבישה קרה נוטה להתחמצן מהר יותר משמן מזוכך. ידוע כי שמן מזוכך לא בריא אבל בכל זאת הרבה ממליצים עליו לטיגון מסיבה זו. האם תוכל לעשות סדר בדברים? אולי תוכל להפנות למקורות או מאמרים שהסתמכת עליהם? תודה רבה.
20th July 2014 4:22pm
Gravatar
אפרת ש אומר...
ניסיתי מספר פעמים להשתמש בשמן קוקוס בצורות שונות אך הוא משפיע עלי לא טוב מבחינת מערכת העיכול. מאחר והוא מופיע בהרבה מתכונים, רציתי לשאול האם יש תחליף לשמן קוקוס??? או לפחות מה הכי קרוב לתחליף עבורו???

תודה מראש

17th June 2014 3:44pm
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
אש יש לך רגישות במערכת העיכול, כדאי להתחיל במינונים קטנים ולאט לאט להעלות.
אני מאוד מופתע לשמוע ששמן קוקוס גורם לך לאי נוחות במערכת העיכול. העיכול שלו מאוד מהיר ורוב רובם של המקרים ללא כל בעיות.
את יכולה גם להשתמש בסירים שלא דורשיפ שמן או מים.
וכמובן, תמיד אפשר לחזור לשמן המקומי שלנו - שמן הזית.
16th July 2014 2:32pm
Gravatar
רות אומר...
שלום
אבקש לשאול אודות שמן קוקוס. קיים בשוק שמן של חברת פוקה שנטען לגביו שהוא מןפק מקוקוס ירוק ומכאן עדיפותו. האומנם?
26th May 2014 4:11pm
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
אין לי תשובה לשאלה זו. לא למדתי על זני הקוקוס השונים כדי לענות על השאלה תשובה מוסמכת.
27th May 2014 1:58am
Gravatar
רות בראון אומר...
איזה מתכונים נהדרים, בייחוד שאינני אוכלת מוצרי חלב
8th August 2013 8:31pm
Gravatar
יפה אומר...
תודה. למרבה הפלא קראתי על נושא התזונה לפי סוג הדם, שאבוקדו וטחינה אינם מועילים! האמנם? ומה דעתך על כל התחום הזה של ההתאמות לסוג הדם?
6th August 2013 7:04am
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
שלום יפה,

כל גישת התזונה על פי סוג הדם אינה מדעית.

6th August 2013 10:50pm
Gravatar
אלה בן חיים אומר...
שלום לכם תודה על המתכונים שלוקים בחוסר כמויות (חלקם) אבל פרט לזה אני מתכוננת לנסות נשמע טוב..

תודה לכם באור ואהבה אלה

30th July 2013 12:52pm
Gravatar
לאה אומר...
כיף ללמוד מתכון חדש של מימרח
תודה
24th July 2013 10:45am
Gravatar
אילנה אומר...
ממרחים מעולים. תודה
24th July 2013 10:23am
Gravatar
חוה סכנין אומר...
ממרחים מצויינים לנגמלים ממוצרי החלב ובכלל
Smile
15th July 2013 8:46am
Gravatar
גיגי אליאן אומר...
לד\\\"ר שחר שלום שמעתי מרופאה טבעונית שיש בעיה עם פלפלים שהם גוזלים ויטמיני B ונגרמים עקב כך פצעונים בלשון אנא התייחסותך תודה אליאן
14th July 2013 8:44am
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
לא ידוע לי על כך.
17th July 2013 7:04pm
Gravatar
יעל אומר...
תודה. היו חסרים לי מתכונים מהסוג הזה.
מקווה שאוהב את הטעמים.GrinBlush
26th June 2013 12:50am
Gravatar
גדעון לבב אומר...
טחינה בחנות עשויה משומשום שעבר יבוש בטמפרטורה של 100 מעלות ויותר, מה שפוגע בערכים התזונתיים, לכן יש עדיפות לטחינה בעשיה ביתית. כאשר כתוב על הטחינה ב\\\"כבישה קרה\\\" המשמעות היא יבוש בטמפרטורה של 38 מעלות (אם לא הייתה חריגה)
30th April 2013 2:58am
Gravatar
חזז שמעון אומר...
לממרח הקישואים חסרה כמות החומוס.
לבישול הארטישוק מוסיפים לימון טרי חתוך לרבעים ומלח,כדי שלא ישחיר. היתר ממש ממרחים טובים ובריאים. תודה
24th April 2013 2:28pm
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
שלום שמעון,
לא חסר מינון החומסו- זה ממרח שאנחנו קוראים לו חומוס קישואים כי הוא דומה במרקם לחומוס, אך הוא מרוכב מקישואים חיים + טחינה, ללא חומוס כלל!
אכן, כדאי להוסיף פלחי לימון לבישול הארטישוק. תודה על ההארה.
24th April 2013 6:17pm
Gravatar
חזז שמעון אומר...
לגיל יוסף שחר תודה רבה על התיחסותך להערה שלי.
25th April 2013 11:21pm
Gravatar
משה אומר...
תודה רבה,
האם גם השנה תהיה סדנאת ניקוי רעלים כפי שהיה בשנה שעברה בחול המועד פסח?
משה
10th February 2013 2:01am
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
השנה, 2012, לא תהיה סדנא בחול המועד פסח. יתכן ותהיה סדנא בקיץ
11th February 2013 11:23am
Gravatar
בת-ציון שלומי אומר...
בס\"ד

תודה ד\"ר גיל יוסף,
באמת מתכונים מעולים, אלא שנדמה לי שרבים מהם אינם מחזיקים מעמד יותר מיום-יומיים, או לחלופין - כשיוצאים מהבית ומורחים אותם בכריך, ובסוף לא יוצא לאכול אותם בתוך כמה שעות - הם מתקלקלים. זה ה\"יתרון הגדול\" של הממרחים התעשייתיים, שכמובן ברור שהם גרועים מבחינת בריאות. לכן הייתי מציעה באמת לציין אילו ממרחים יכולים להחזיק מעמד זמן רב יותר (כפי שציינתם יפה לגבי חמאת הצנוברים).

9th February 2013 11:38pm
Gravatar
סאקרה אומר...
שימור ממרחים-
1.לחלק לקופסאות קטנות ולהקפיא. להפשיר כל פעם לפי הצורך.
2.להשאיר מרווח של חצי ס"מ בין שפת הכלי לממרח ולצת מעל שכבת שמן זית או שמן קוקוס.
השמנים האלה נקרשים במקרר.
הם יאטמו את הממרח מבקטריות עובש.
לפני האכילה מסירים חלק משכבת השומן הצידה
ולפני האיחסון משמנים שוב.

3. בממרחים מתוקים אפשר להשתמש בדבש כשכבה אוטמת במקום שמן.

4. לא כל כך בריא.. אבל ככל שמוסיפים יותר שמן ומלח לממרח כך הוא יאריך ימים.

15th July 2014 3:58pm
Gravatar
חניתה הרשקוביץ אומר...
עוד מתכוני טחינה. א. פלפל אדם קלוי ומקולף לטחון עם הטחינה מיץ לימון קמצוץ מלח הימליה, שום בהטעם לטעם אישי
ב. טחינה בצבע חרדל - במחבט מחממים שמן זית ומערביים עם תבלין כורכום. בוחשים עם כף עץ כדי שלא ישרף, עד שהצבע הופך להיות
זרחני.
מערבבים עם הטחינה, מיץ לימון ופלפל, ניתן להוסיף שום בהתאם לטעם
מזמינה אתכם לאכול במדבריא ארוחות טבעוניות ולהתנסות במתכונים הנ\"ל.
שבוע טוב,
חניתה
9th February 2013 1:51pm
Gravatar
אורית רפפורט אומר...
מצטרפת לכל המודים על המתכונים הבריאים. כמה טיפים מנסיוני, חילבה הולכת טוב עם חבילה שלמה כוסברה על2-3 כפות חילבה מורשית או מונבטת, וכן עגבניה ופלפל אדום, את הכל בבלנדר.
לממרח העדשים אני מוסיפה טחינה גלמית ואגוזי מלך מושרים וזה הופך לכבד צמחיממש.
9th February 2013 1:04pm
Gravatar
ענת בכר אומר...
לגבי קליפת השקדים לפני כשבוע שמעתי נטורופתית ברשת א\' 0אינני זוכרת את שמה) שמצאו שהקליפה רעילה לתאים סרטניים בלבד מכאן שהקליפה רצויה וכן גם היא המליצה להשרות 8 שעות במים.
9th February 2013 11:28am
Gravatar
הדר אומר...
ראיתי שארטישוק מתפקד כמו מרכז קהילתי לחרקים:
wink: איך ניתן לנקותו?
27th November 2012 12:16pm
Gravatar
סאקרה אומר...
ניקוי ארטישוק
בסכין חדה קוטמים שליש מעלי הארטישוק.
מניחים את הארטישוקים קצוצי השפיץ בקערה גדולה עם מי מלח ומיץ לימון למשך שעה.
בנוסף-
לפני הבישול יש לשטוף כל ארטישוק בזרם חזק
לניקוי סופי.
15th July 2014 3:52pm
Gravatar
רגב אומר...
גיל יוסף שחר השלום וברכה.
ראשית לכול, תודה !
שנית, רציתי ברשותך לשאול שאלה. נודע לי מנטורופתית כי הקליפה של השקדים לא בריאה, מהי דעתך על כך ?
28th October 2012 11:01am
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
תשובה לשאלה זו מופיעה בתגובות לכתבה על השריית שקדים ואגוזים. בגדול- יש מחלוקת בנושא לגבי ההכרח שבדבר. הרבה יותר חשוב מאשר קילוף הקליפה, היא ההשריה של השקדים. למי שיש אפשרות לקלף ורוצה להיות על הצב הבטוח - יכול לקלף.
1st November 2012 6:24am
Gravatar
דורה. אומר...
שלום רב לך,ד\"ר גיל יוסף שחר.
אני מודה לך על כל המתכונים הנהדרים שהכנתה לנו!!!.
אלו אכן מכוני ממרחים מצויינים למריחה על הלחם, או כתוספת!!!.
תודה רבה לך, על דאגתך לבריאות הציבור!!!.
יישר כוח.
בברכה.
דורה.
16th October 2012 4:00pm
Gravatar
חני אומר...
יש לי טחינה פטנט: כדיי לגוון (תרתי משמע) אני עושה אותה צבעונית.
לטחינה אדומה (וטעימה בטירוף)- קוצצים חציגמבה עסיסית לקוביות לתוך תערובת הטחינה המוכנה וטוחנים עם בלנדר סטיק.
לטחינה סגולה - אותה פרוצדורה עם קוביות של סלק חי
לטחינה ירוקה וארומטית - לתערובת הטחינה מוסיפים עליי בזיליקום טריים, פטרוזיליה ו/או כל עלה אחר אהוב - בכמות מכובדת, וטוחנים עם הבלנדר סטיק.
ואפשר להמשיך כיד הדמיון הטובה
אגב אני מוצאת שמלח הורס את הטעם של הטחינה אז אצלי אין אפילו גרגרון מלח :) בתיאבון
24th July 2012 4:10am
Gravatar
ארבל אומר...
עוד כמה רעיונות וטיפים שאהובים אצלנו בבית -

\"חומוס\" משעועית או עדשים - מכינים באותו אופן שמכימים חומוס מגרגרי חומוס, כדאי לגוון ולהכין כל פעם מקטניה אחרת.

בהכנת טחינה אפשר להשתמש במי בישול של סלק, מתקבלת טחינה וורודה ומתקתקה.

ממרח פטרוזיליה - לטחון פטרוזיליה עם שמם זית, מיץ לימון ושום (אני מניחה שמי שחושב שכוסברה היא דבר אכיל, יכול להוסיף לפטרוזיליה או להחליף אותה...)

26th June 2012 5:55pm
Gravatar
יונה אומר...
אתה כותב שרצוי להנביט את החומוס לפני הבישול. איך מנביטים את החומוס?
26th June 2012 1:57pm
Gravatar
גיל יוסף שחר אומר...
בעזרת השם נעלה בקרוב כתבה שלמה על הנבטה, מעלותיה והשיטות השונות להנבטה. לעת עתה- השרה את הגרגרים במים ל- 24 שעות. לאחר מכן הנח על מסננת למשך עוד כ- 3 ימים, עד שרואים את הנביטה (הזנב הלבן שיוצא מהגרגר). במהלך ימים אלו דאג להרטיב את הגרגרים 3 פעמים ביום תחת הברז.
23rd July 2012 7:14am
Gravatar
הדר אומר...
לגבי הנבטת החומוס- הבעיה היא שאם משאירים אותו לאחר ההשריה מחוץ למקרר- הוא מתקלקל(כבר קרה לי מס' פעמים)ואם שמים אותו במקרר הוא פשוט לא נובט!מה אפשר לעשות?
5th March 2014 11:21am
Gravatar
סאקרה אומר...
כדי למנוע תסיסה של הקטניות אחרי ההשריה,
חשוב לכסות את המסננת במגבת רטובה (ספוגה במים ולא סחוטה) ולהניח במקום קריר במטבח, על תבנית (לאיסוף המים.)
חשוב לשטוף את הקטניות במים קרים אחת לכמה שעות.
אם ההנבטה נעשית בקיץ באיזור חם, אפשר להפסיק את התהליך אחרי 24 שעות, לא צריך לחכות עד שרואים את הנבט. התהליך כבר התחיל.
15th July 2014 3:44pm
(41 תגובות)